چگونه به بچهها از خداوند بگوييم؟
سئوال بچهها معمولاً اين است كه خدا كجاست؟ با چند سئوال و جواب ميشود به بچه گفت كه خدا كجاست.
اگر بچه معني راست و دروغ را ميفهمد، ميتوانيم از او بپرسيم دروغ كجاست، راست كجاست و بعد بگوييم راست و دروغ مكان نميخواهد، پس خدا هم اينچنين است.
يا اينكه بگوييم اگر عكس خروس، نقاش ميخواهد، پس خود خروس هم خالق ميخواهد. يا اينكه بپرسيم دوست داشتن بين من و تو كجاست، دوستي بين من و تو در رفتارمان نشان داده ميشود. خداوند را هم از اثرات حضورش ميتوان فهميد.
نكتهاي را هم در مورد مساله حجاب بگوييم. شما نميتوانيد يك زن را با حرف دين و مرامي در جهان پيدا كنيد كه بگوييد من ميخواهم همسرم ۹۵ درصد به من علاقه داشته باشد و ۵ درصد هم به زنهاي ديگر علاقه داشته باشد. اين را هيچ كدام از زنهاي دنيا قبول نميكنند، چرا كه مي خواهند صددرصد علاقه همسرشان متعلق به خودشان باشند.
اگر اينگونه است پس چرا بعضي از زنها فوكل و آرايش ميكنند و بيرون ميآيند.
چرا چيزي را كه خودشان براي خود نميپسندند و نميخواهند براي ديگران انجام ميدهند.
اگر اسلام حتي بگويد، حجاب آزاد است باز هم زنها اين كار را نميكنند، البته مردها هم نبايد نگاه كنند.
براي جدا كردن دختر و پسر در دانشگاه مسئولان نميخواهند اين كار را انجام بدهند، چرا كه بچهها كه در كودكي شهوت ندارند جدا هستند.
در دبيرستان هم كه هنوز اين شهوت زياد نشده، دختر و پسر جدا هستند، اما در اوج شهوت در دانشگاه يكي ميشوند.
حالا يك اتاق هم دارند به اسم اسلامي كردن دانشگاهها، با اين اتاق و موزخوردن كه دانشگاه اسلامي نميشود، صبحها دخترها به دانشگاه بيايند و بعدازظهر پسرها، اين شدني نيست.
مردم وارد جمهوري اسلامي شدهاند، اما هنوز دين وارد آنها نشده است.
چشمچراني شايد شش ماه ازدواج را عقب بياندازد .خدا ميگويد از رزق حلال هم بايد به اندازه خورد، مگر چقدر لذت جنسي ميخواهند.
رزق ما دو نوع است يكي محاسبات خودمان و ديگري اهداي بيحساب و كتاب خداوند.
اگر بيتقوايي كردي، راه اهداء خداوند قطع ميشود و تنها ميماند محاسبات خودمان كه يا درست است يا غلط.
چهار دليل براي آزادي انسان در يك دقيقه ميتوان بيان كرد كه دلايل فطري هستند، بدون استفاده از قرآن و روايت،
شك: شک دليل آزادي انسان است و همه انسانها شك ميكنند.
پشيمان شدن: پيشمان شدن يعني ميتوانستند كار را انجام ندهم.
انتقاد كردن: يعني از چيزي ناراضيام.
نصيحت كردن: ما بچههايمان را به مدرسه ميفرستيم و نصيحت ميكنيم.
با اين چهار دليل انسان آزاد است، اما جايگاه خدا كجاست، خدا بالاي سر ماست، مثل كسي كه ميرود تعليم رانندگي. كلاژ و گاز دست شماست، اما ترمز دست استاد است،
چند نمونه تفسير بگوييم. «قال لابيه و قومهي ما هذه التماثيل»، ابراهيم به عمويش گفت: كه اين تماثيل چيست؟
در تفسير نور به مسائل تاريخي و كل داستان حضرت ابراهيم(ع) كار نداشتند، بلكه پيامش را گفتند. در اصلاح و ارشاد، سن شرط نيست. در اصلاح و ارشاد از خوديها بايد شروع كرد، در اصلاح و ارشاد اولويت را بايد در نظر گرفت.
دختري بيحجاب است و نماز نميخواند. اول بايد به نمازش پرداخت و نه حجاب، هر چند هر دو آنها معروف هستند.
در اصلاح و ارشاد بايد به طور غيرمستقيم بگوييم، در تفسير نور برخلاف ساير تفاسير، پيامهاي قرآن را ميگويند.
نصف تفسير نور به ۲۲ زبان ترجمه شده است و پرفروشترين كتاب در اين زمينه است.
اگر يك دوره تفسير بينيد، خيلي بينياز ميشويد. سفارش من اين است كه در بين كتابها قرآن و بعد نهج البلاغه را جدي بگيريد.
خاصيت قرآن اين است كه هر چقدر نگاه كنيد بيشتر از آن اطلاعات بيرون ميآيد.
در بعضي كشورها شنيده و ديدهام كه جلساتي داريد و در آن دعاي كميل ميخوانيد. قبل از آن ۱۰ دقيقه تفسير بگوييد.
سهم قرآن در جمهوري اسلامي داده نشده است، با اينكه شب قدر، شب قرآن است، اما كمتر از تفسير قرآن ميگويند.
رحلت عالم، خطیب و واعظ بزرگوار آیت اللَّه "علی محدث زاده قمی" (1354ش)
آیتاللَّه علی محدثزاده قمی فرزند محدث بزرگ، حاج شیخ عباس قمی، در سال 1298ش (1338ق) در خاندان علم و تقوا در قم به دنیا آمد و در مشهد نشو و نما یافت. وی پس از آنکه مقدمات و ادبیات را در مشهد آموخت به همراه پدر رهسپار نجف اشرف گردید و پس از چند سال، در نوزده سالگی از شیخ آقا بزرگ تهرانی و یک سال بعد از پدرش اجازه روایت گرفت. آیتاللَّه محدثزاده در سال 1320ش راهی قم شد و از محضر حضرات آیات شیخ ابوالحسن مشکینی و سید صدرالدین جزایری بهره برد، اما بیشتر همت خود را بنا بر توصیه پدرش، مصروف اخبار و احادیث نمود. ایشان پس از هفت سال، به تهران رفت و به شیوه پدرش، رشته وعظ و خطابه و تصحیح و تالیف کتب را برگزید. این محدث گرانقدر، همچنین تعداد زیادی از کتابهای چاپ نشده پدر را تصحیح، تحشیه، مقابله و منتشر کرد. آیتاللَّه محدثزاده پس از واقعه خونین 15 خرداد 42، در حمایت از امام خمینی(ره) علیه رژیم اعتراض نمود که به همراه پنجاه عالم و روحانی دیگر بازداشت شد و به زندان افتاد. از این نویسنده و عالم دینی آثار متعددی بر جای مانده که امام صادق(ع) در 4 جلد از آن جمله است. آیتاللَّه محدثزاده قمی سرانجام در 26 دی ماه 1354ش برابر با 12 محرم 1396ق در 56 سالگی در تهران درگذشت و پس از تشییعی با شکوه در تهران و قم، در قبرستان شیخان قم به خاک سپرده شد.
فرار شاه خائن "محمدرضا پهلوی" از کشور در پی گسترش نهضت اسلامی ملت ایران (1357ش)
با فراگیر شدن جرقههای اولیه انقلاب و فشار نیروهای مخالف رژیم و هماهنگی قیامهای مردمی به رهبری حضرت امام خمینی(ره) و پس از وقایع خونین کشتار 17 شهریور و 13 آبان 57 و برگزاری مراسم چهلمهای مختلف در شهرهای کشور و نیز اعتصاب کارگران شرکت نفت و از همه مهمتر چاپ اعلامیه توهینآمیز روزنامه اطلاعات، کنترل امنیت کشور از دست نیروهای رژیم و حتی حکومت نظامی خارج شد و موجب گردید که در مدت زمان کوتاهی، پایههای اقتدار رژیم 2500 ساله شاهنشاهی سست شده و منجر به فرار شخص اول مملکت گردد. در آن تاریخ، همه ناظران سیاسی معتقد بودند که حل بحران با ادامه حضور شاه امکانپذیر نیست و رهبر انقلاب اسلامی، به هیچ عنوان حضور شاه و رژیم سلطنتی را تحمل نخواهد کرد. شاه نیز به این موضوع واقف بود. در این زمان، وی، تنها خروج از کشور را به نفع خود میدانست. سرانجام محمدرضا پهلوی سه روز پس از تشکیل شورای سلطنت به همراه همسر و خانواده خویش در حالی ایران را برای همیشه ترک نمود که به شدت میگریست. آنها سوار بر هواپیمای اختصاصی (شهباز) شده و در حالی که یک جت بوئینگ 707 و دهها هلیکوپتر آن را همراهی میکردند از کشور خارج شدند. پس از رفتن شاه از کشور، جشن و شادمانی، سراسر میهن را فرا گرفت، مجسمههای شاه پایین کشیده شد و ارکان رژیم شاهنشاهی متزلزلتر گردید.
پیام 9 مادهای حضرت امام خمینی(ره) برای ملت ایران (1357 ش)
همزمان با فرار محمدرضا پهلوی از ایران، امام خمینی(ره) پیامی در 9 ماده برای ملت ایران فرستادند که اهمّ آن عبارت بود از: "به کسانی که در شورای سلطنتی غیرقانونی به عنوان عضویت داخل شدهاند اخطار میکنم که بیدرنگ از این شورا کنارهگیری کنند و در صورت تَخلّف، مسؤول پیش آمدها هستند؛ به وکلای غیرقانونی مجلسین اخطار میشود که از رفتن به مجلس احتراز کنند و در صورت تخلف، مورد مؤاخذه ملت شریف قرار خواهند گرفت." در همین پیام آمده بود: "کشاورزان نسبت به کشت گندم دیم اقدام نمایند؛ بانکها از پرداخت سپردههای وابستگان رژیم و دزدان و غارتگران اموال بیت المال خودداری نمایند؛ دانشگاهیان باید به مبارزه خود علیه دولت غاصب و شاه و شورای غیرقانونی سلطنت ادامه دهند و استادانی را که با دستگاه ظلم رابطه دارند، نپذیرند." همچنین امام در این پیام، برپایی راهپیمایی روز اربعین را به مردم توصیه کردند.
تصرف منطقه نوسود توسط اشغالگران بعثی در اوایل جنگ تحمیلی (1359ش)
در یکی از حمله های نیروهای عراقی به نواحی شمالی در زمستان سال 1359، حاشیه مرزی نوسود تا مریوان، به تصرف دشمن درآمد . رزمندگان اسلام در عملیاتی به عنوان 'روح الله' در تیرماه 1360 توانستند منطقه شرق نوسود را از اشغال دشمن خارج و آزاد سازند.
حمله نیروهای چند ملّیتی به کشور عراق در پی اشغال کویت توسط رژیم بعث (1369ش)
در یازدهم مرداد 1369 ش با حمله نظامی عراق به کویت با این بهانه که کویت متعلق به عراق است، این کشور کوچک ظرف چند ساعت به اشغال نیروهای مهاجم درآمد. به دنبال این تجاوز آشکار، دولتهای غربی به خصوص آمریکا تلاش وسیعی را برای محکومیت عراق و بیرون راندن آنها از خاک کویت آغاز کردند. با تلاش کشورهای غربی به رهبری آمریکا، فعالیتهای سیاسی جهت تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه عراق، با هدف همسویی کشورهای غربی برای حمله به رژیم بعث شدت گرفت. در نهایت پس از اولتیماتوم آمریکا برای خروج عراق از کویت و عدم توجه عراق به این تهدید، نیروهای چند ملیتی از بامداد بیست و ششم دی ماه 1369 حمله گسترده خود را با عنوان "طوفان صحرا" آغاز کردند که پس از چند روز، با شکست و عقب نشینی نیروهای عراقی، قوای متحد در منطقه مستقر شدند. این جنگ باعث حضور دایمی نیروهای چند ملیتی به ویژه آمریکا گردید تا این که پس از بهانهجوییهای زیاد مبنی بر وجود داشتن سلاحهای کشتار جمعی در عراق و پس از وقایع شهریور 1380 و حمله به برجهای دو قلوی نیویورک، نیروهای آمریکا و انگلیس با حمله مشترکی به عراق، این کشور را به تصرف خود درآورده و نظام صدام را سرنگون ساختند. از آن پس خود در این کشور حاکم شده و منابع نفتی آن را غارت کردند.
شهادت شهید ملامحمد ذبیحی (1360ش)
شهید ملامحمد ذبیحی، یکم مهر 1324ش در روستای بیساران مریوان چشم به جهان هستی گشود. در خانوادهای متدین و اهل فضل پرورش یافت و از فیض دانش پدرش ملانجمالدین و برادرش ملاصلاحالدین برخوردار شد. نزد ملاجمیلالدین ذبیحی و علمای روستای هویه درس خواند، محضر شیخ زاهد نقشبندی و ملاخالد مفتیزاده را درک کرد. با استعداد و نبوغ سرشاری که داشت، تحصیلات حوزوی را ادامه داد و موفق شد در مذهب شافعی از مفتی کردستان اجازه افتاء دریافت کند، پس از مرگ برادرش ملاصلاحالدین، به درخواست مردم، امام جمعه بیساران شد و با این مسئولیت، فعالیت و تلاشش بیشتر گشت. قبل از انقلاب، هویت رژیم پهلوی را برای مردم روشن میساخت و آنان را با نهضت حضرت امام خمینی (ره) آشنا میکرد. بعد از انقلاب نیز در راه حفظ و اعتلای اهداف انقلاب اسلامی کوشش کرد، در خطبههای نمازجمعه به ترویج مسائل اسلامی و حکومت اسلامی و ارشاد مذهبی مردم پرداخت و با اهل نفاق و گروهکهای معاند مبارزه کرد که بر آنان گران آمد، چند بار در دست آنان گرفتار آمد که با پایمردی مردم رهایی یافت تا اینکه بعد از نماز صبح روز بیست و ششم دیماه سال 1360 هجری شمسی در سن سی و شش سالگی بهوسیله گروهکها ترور شد، دعوت حقتعالی را لبیک گفت و به دیدار معبودش شتافت. محل شهادت و مدفن او مسجد جامع بیساران است. از شهید ملامحمد ذبیحی دو فرزند به یادگار مانده است.
مدیر باغ وحش تبریز را خرس خورد(1349ش)
یورش سپاهیان یزید به مکه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
یزید بن معاویه سه سال و اندی خلافت کرد. در سال اول نوادهی عزیز رسول اللَّه و سلالهی پاک زهرا(س) و علی(ع)، حضرت امام حسین(ع) را به شهادت رساند و مرتکب جنایاتی شنیع گردید. در سال دوم جنبشی را که در مدینه آغاز شده بود به قتل عام تبدیل کرد و مدینهی معظمه را به خاک و خون کشید و در اواخر خلافت نکبت بار خود برای سرکوبی عبداللَّه بن زبیر، یکی از فرماندهانِ سپاه خود به نام حَصینبن نُمیر را به مکّهی منوّره فرستاد. در این حمله، حرم امن الهی را محاصره کرده و بیت اللَّه الحرام را به منجنیق بست. این محاصره تا زمانی که خبر مرگ آن پلید به گوش حصین رسید، ادامه داشت.
درگذشت "ابوالعلاء مُعرّی" شاعر، نویسنده و ادیبِ شهیر عرب (449 ق)
احمد بن عبداللَّه بن سلیمان مُعِرِّی تَنوخی، از ادبا، شعرا، نحویین، لُغَویین بسیار متبحّر و حاذق میباشد. وی دارای حافظهای عالی و عجیب بود که خارج از حیطهی بیان و قدرت زبان میباشد، به طوری که هر چیزی را به یک بار خواندن حفظ مینمود. ابوالعلاء در کودکی بر اثر بیماری آبله نابینا شد و تا آخر عمر کور بود. در ده یازده سالگی قریحهی شعری بسیار عالی در خود مشاهده کرد و از آن پس به سرودن اشعار ناب پرداخت. وی مدتی در مجلس سیدمرتضی عالم و دانشمند بزرگ شیعه حضور داشته و در سلک شعرای درس و مجلس او بوده است. هرچند پس از مدتی به سبب بیان عقایدی باطل، از مجلسِ درس سید مرتضی بیرون رانده شد. عقیدهی مذهبی ابوالعلاء در بین رجال نویسان محل اختلاف و نظر میباشد. بیشتر بزرگانِ این فن، او را به کفر و الحاد محکوم کرده و کافرش میدانند. همچنین با بعضی از سورههای قرآن معارضه و مخالفت کرده است. ابوالعلاء، تولید نسل را روا ندیده و آن را جنایت میدانست که والدین، فرزند را به این دنیا میآورند. با این همه، عدهای میگویند که ابوالعلاء در اوایل حال، طریقتی باطل داشت ولی در اواخر عمر توبه کرده است. الامالی، الحقیر النافع، الرسایل و... از جمله تألیفات وی میباشند.
رحلت مرجع بزرگوار آیت اللَّه "آقامحمد کبیر" عالم و فقیه (1369 ق)
آقامحمدقمی فرزند آقا حسین قمی معروف به کبیر در سال 1288 ق در قم به دنیا آمد. مقدمات و سطوح را در قم و تهران خواند. از جمله اساتید وی در این دوره، میرزا حسن آشتیانی، آقامحمود قمی و شیخ فضل اللَّه نوری میباشند. در 1319 ق به نجف رفته و از درس آخوند خراسانی و دیگر علما بهره میگیرد و در 1330 به قم مراجعت مینماید. وی سالها به ارایهی خدمات دینی مشغول بود و در یکی از مساجد اصلی شهر، اقامهی جماعت مینمود. از ایشان آثار و تالیفاتی بر جای مانده است. آرامگاه ایشان در شیخان قم در مقبرهای که به نام وی است، میباشد. آیت اللَّه کبیر به هنگام رحلت 81 سال داشت.
استقلال کامل کشور "السالوادور" در امریکای مرکزی (1839م)
کشور السالوادور با 21/041 کیلومتر مربع مساحت در میانه قاره امریکای مرکزی در کنار اقیانوس آرام واقع شده و با کشورهای هندوراس و گواتمالا همسایه است. جمعیت آن، 6/300/000 نفر میباشد و سانسالوادور پایتخت و سانتاآنا و سانمیگِل از شهرهای مهم این کشورند. واحد پول السالوادور کولون و زبان رسمی مردم آن اسپانیولی است. این کشور به نسبت مساحت کم، پرجمعیتترین کشور امریکای مرکزی میباشد که اکثریت مردم آن از نژاد دورگه سرخ و سفید میباشند. پیشبینی جمعیت آن تا سال 2025م بیش از 9 میلیون نفر عنوان شده است. کاشفان اسپانیایى، در سال 1524م به السالوادور قدم نهادند و در اواسط این قرن در این سرزمین به استعمار مشغول شدند. کشور السالوادور، پس از سالها قرار داشتن تحت سلطه استعمار اسپانیا در سال 1821م استقلال خود را از این کشور به دست آورد و در سال 1824م به عضویت اتحادیه امریکای مرکزی درآمد. این اتحاد دیری نپایید و با انحلال این اتحادیه، در 15 ژانویه سال 1839، السالوادور به طور کامل مستقل شد. در سالهای پس از استقلال، السالوادور همواره با همسایگانش به ویژه هندوراس درگیری داشته و همیشه درگیر جنگهای داخلی نیز بوده است. همچنین از سال 1980 تا 1992م، این کشور صحنههای درگیریهای داخلی شورشیان بود که منجر به کشته و زخمی شدن صدها هزارنفر گردید. در اوایل سال 1992م، بین شورشیان و دولت این کشور مذاکرات آتشبس صورت گرفت و دوره ناآرامیها سپری شد. (ر.ک: 15 سپتامبر)
درگذشت "جورج سیمون اُهْمْ" فیزیکدان معروف آلمانی (1854م)
جورج سیمون اُهْمْ دانشمند و فیزیکدان معروف آلمانی در 28 ژوئن سال 1787م در باواریا در آلمان متولد شد و در دوران تحصیل به فیزیک علاقهمند گردید. وی در جوانی ضمن تدریس در دبیرستان، به تحقیق درباره تهیه جریان برق پرداخت و چون توان خرید ابزار لازم را نداشت، پارهای از آنها را خودش ساخت. سیمون اُهم در پی مطالعات و تحقیقات بسیار در علم فیزیک، قوانینی را در زمینه الکتریسیته کشف کرد که علیرغم ایجاد دگرگونی بسیار در فیزیک، برای کاشف آن فایدهای جز مخالفتهای شدید و ترک شغل دبیری از دبیرستان نداشت و او مدت شش سال با فقر دست به گریبان بود. با این حال اُهم به تلاش خود ادامه داد و رفته رفته کشف او در زمینه الکتریسته مورد توجه و استفاده علمی و عملی واقع گشت به طوری که در سال 1841م مدال انجمن سلطنتی و در سال 1842م عضویت این انجمن به او اعطا و پیشنهاد گردید. اُهم پس از چندی مورد توجه همگان قرار گرفت و به استادی دانشگاه مونیخ رسید. به پاس خدمات این فیزیکدان برجسته، واحد مقاومت الکتریکی، اُهم، نامگذاری شده است. سیمون اهم سرانجام در پانزدهم ژانویه سال 1854م در 67 سالگی درگذشت.
اولین مکالمه تلفنی از "نیویورک" به "سانفرانسیسکو" (1915م)
تأسیس سازمان کشورهای صادر کننده نفت "اوپک" (1961م)
چهارماه پس از اجلاس بغداد که در دهم سپتامبر 1960م و درباره تأسیس یک سازمان مشترک نفتی تشکیل شده بود، سازمان کشورهای صادر کننده نفت یا اوپک که مخفّف حروف اول سازمان به انگلیسی است، در پانزدهم ژانویه سال 1961م از طرف پنج کشور صادر کننده نفت شامل ایران، عربستان سعودی، عراق، کویت و ونزوئلا به دنبال کنفرانسی از نمایندگان این پنج کشور در کاراکاس پایتخت کشور امریکایى ونزوئلا به وجود آمد. تا قبل از تشکیل اوپک، کمپانیهای بزرگ غربی که کار اکتشاف، استخراج، توزیع و فروش نفت در بازارهای جهانی را در دست داشتند، بهای نفت را به میل خود تعیین میکردند و برخلاف معمول در مورد کالاهای تجارتی جهان، تولید کنندگان و صاحبان اصلی نفت، هیچ نقشی در تعیین قیمت آن نداشتند. در این اوضاع، اوپک که به عنوان واکنشی در برابر کاهش ناگهانی بهای نفت از طرف کمپانیها تشکیل شده بود، در آغاز کار، در برابر قدرتهای جهانی نفتی کاری از پیش نمیبرد، ولی باپیوستن تدریجی کشورهای صادر کننده نفت از قبیل الجزایر، لیبی، نیجریه، قطر، امارات متحده عربی، اندونزی، اکوادور و گابن به اوپک، این سازمان به تدریج قدرت بیشتری یافت و از آن پس به رویارویى با شرکتهای بزرگ نفتی غرب پرداخت. هرچند در مسیر فعالیتهای اوپک فرازو نشیبهای متعددی قرار گرفت، ولی این سازمان در سالهای اخیر برای تثبیت بهای نفت و افزایش تدریجی آن به سیاست تعیین سهمیه تولید برای کشورهای عضو دست زده و باعث تعادل قیمت این ماده حیاتی گردیده است.
وقوع زلزله مهیب در هندوستان (1934م)
در چنین روزی در سال 1934 میلادی بر اثر یک زلزله 4/8 ریشتری بیش از ده هزار نفر در هند و نپال جان خود را از دست دادند .
تقسیم آلمان به دو بخش شرقی و غربی (1944م)
در چنین روزی در سال 1944 میلادی کمیسیون مشورتی اروپایی تصمیم گرفت که آلمان را تقسیم کند و البته این تصمیم بعدها رنگ عملی تری به خود گرفت . پس از جنگ جهانی دوم کشور های مختلف جهان که عامل دو جنگ جهانی را کشور آلمان می دانستند تصمیم گرفتند که این کشور را به دو بخش شرقی و غربی تجزیه کنند تا دیگر احتمال جنگ سومی نرود . در فوریه 1945 میلادی و در کنفرانس یالتا ؛ روزولت ، چرچیل و استالین سران کشور های آمریکا ، انگلستان و شوروی تصمیم گرفتند که علاوه بر محاکمه سران آلمان و ژاپن به عنوان جنایتکاران جنگی برخی از کشور های شرق و غرب را جزء بلوک اقماری خود کنند . لذا در این دوره شاهد بروز و حضور جنگ سرد هستیم که در یک سوی آن شوروی سابق و سوی دیگر آن انگلستان و آمریکا قرار دارند. تفکیک آلمان نیز بر این مبنا شکل گرفت .
تولد جمال عبد الناصر،رهبر مصر(1918م)
درچنین روزی در سال 1918میلادی ، جمال عبدالناصررهبر مصر به دنیا آمد . عبد الناصر یکی از افسران جوانی بود که در مصر علیه نظام استبدادی سلطنتی حاکم بر این کشور به پا خاست . هنگامی که انقلاب سال 1952 مصر به پیروزی رسید جمال در پست های مدیریتی کلانی همچون وزارت کشور و معاونت نخست وزیری قرار گرفت . اندیشه های ملی گرایانه وی در حفظ منافع ملی مصر مثال زدنی است . به همین دلیل وی در سال 1956 طی یک اقدام انقلابی کانال سوئز را که یکی از راههای درآمد این کشور بود ملی اعلام کرد که این کار وی خشم کشور هایی چون انگلستان و فرانسه را برانگیخت . به منظور مقابله با اقدام جمال عبد الناصر ، کشور های انگلستان و فرانسه به خاک مصر لشکر کشی کردند و در این میان نیز رژیم صهیونیستی توانست صحرای سینا به عنوان بخشی از خاک این کشوررا به اشغال خود در آورد . ناصر در حوزه اتحاد جهان عرب تلاش های وافری انجام داد و سعی کرد به همراه سوریه اتحاد عربی را به وجود آورد . وی از جمله افرادی بود که به هیچ نوع پیمان منطقه ای همچون سنتو و سیتو نپیوست وی از بنیان گذاران جنبش غیر متعهد ها است . جمال در مدت حکومت خود با شوروی وخروشچف که در آن زمان رهبری این کشور را به عهده داشت،روابط صمیمانه ای بر قرار کرد . وی سرانجام در سال 1970 میلادی در قاهره دار فانی را وداع گفت .
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
ما همان نسل جوانیم که ثابت کردیم
در ره عشـــق جگر دار تر از صد مردیم
هر زمــان بوی خمینی به سرافتد ما را
دور سید عــلی خامنــه ای می گردیم
مطالعه منتشره از سوي سازمان خواروبار و كشاورزي ملل متحد (فائو) نشان می دهد يك سوم از غذاي توليد شده براي مصرف انساني در جهان، هر سال از بين رفته يا به هدر مي رود. يك مصرف كننده معمولي اروپايي يا آمريكاي شمالي به طور متوسط 95 تا 115 كيلوگرم ميوه و سبزيجات در سال به هدر مي دهد. در مقابل يك مصرف كننده معمولي در كشورهاي جنوب صحراي آفريقا، آسياي جنوبي يا آسياي جنوب شرقي، تنها شش تا 11 كيلوگرم مواد غذايي به هدر ميدهد. اتلاف غذا توسط مصرف كنندگان در كشورهاي غني (222 ميليون تن)، تقريبا برابر با كل توليد غذا در جنوب صحراي آفريقا (230 ميليون تن) است.
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صاعقه به نقل از تسنیم، كشورمالی واقع در غرب آفریقا از ژانویه 2012 با جنگ مواجه شده است، در اثر این ناآرامیها كه با حمله فرانسویها تشدید شده است، هزاران نفر از مردم مالی در اردوگاههای در كشورهای همسایه اسكان داده شدهاند.
در این عكس یك دختر بچه از كشور جنگ زده مالی در حال حمل یك گالن آب در اردوگاهی در جنوب شرقی موریتانی در 60 كیلومتری مرز مالی است.
یک اندیشکده آمریکایی به دولت اوباما پیشنهاد داد که فشارهای اقتصادی بر ایران و تحریمها در زمینه سرمایه گذاریها، تجارت بینالمللی و درآمدهای خارجی افزایش دهد تا ایران را وادار به سازش نماید.
به گزارش فارس، جمعی از کارشناسان و مدیران ارشد اندیشکده «علوم و امنیت بین المللی» ازجمله «دیوید آلبرایت»، «مارک دوبوویتز»، «اورد کیتری»، «لئونارد اسپکتور» و «مایکل یاف» طی مقالهای به بررسی و ارزیابی سیاستهای آمریکا درقبال خاورمیانه در زمینه منع گسترش تسلیحات هستهای و کشتارجمعی پرداختند. فارس به دلیل اهمیت این مطلب خلاصه اجرایی آن را منتشر میکند که بخش نخست آن در ادامه می آید:
عواملی که ضرورت اتخاذ چنین رویکردی را دوچندان میسازند عبارتند از: خطر گسترش سلاحهای هستهای از جانب ایران، وجود تسلیحات شیمیایی قابل توجه در سوریه، چالشهای ایجاد شده توسط انقلابها در جهان عرب، افزایش احتمال استفاده مکرر از تسلیحات کشتار جمعی در خاورمیانه، برخورداری چندین کشور در خاورمیانه از تسلیحات کشتارجمعی و تنشها و بی ثباتیهای امنیتی درمنطقه.
دولت آمریکا طی چند سال اخیر با سرمایه گذاریهای قابل توجه در زمینه گسترش استراتژیهای نظامی، سیاسی و اطلاعاتی، تلاش کرده است تا با هرگونه گسترش تسلیحات کشتارجمعی درخاورمیانه مقابله کند. معاهدههای مرتبط، مذاکرات دیپلماتیک، شورای امنیت سازمان ملل، ائتلافها، تحریمهای یک جانبه، سیاستهای استراتژیک تجاری و اقدامات نظامی، همگی نقش موثری را در این زمینه ایفا میکنند. قابلیتهای اطلاعاتی آمریکا و متحدانش از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا آمریکا میتواند از این طریق از فعالیتهای مشکوک در خاورمیانه آگاهی یافته و درصدد مقابله با آنها برآید.
دراین مقاله به بررسی و ارزیابی سیاستهای آمریکا در زمینه منع گسترش تسلیحات کشتارجمعی که منجر به ایجاد تغییراتی محسوس درخاورمیانه خواهند شد پرداخته میشود و همچنین توصیههایی جامع و کارآمد به منظور ارتقاء استراتژیهای آمریکا در زمینه دستیابی به اهداف خود در رابطه با منع گسترش تسلیحات کشتارجمعی درخاورمیانه نیز ارائه خواهد شد.
تلاشهای آمریکا به منظور ترویج اصول منع گسترش تسلیحات کشتارجمعی درمیان دولتهای خاورمیانه، جوامع مدنی و سایر متحدانِ منطقهای، نیازمند برنامههایی کارآمد و سرمایه گذاریهایی عظیم است. اخیراً موانع موجود در زمینه اختصاص بودجههای وزارت دفاع آمریکا برای طراحی و اجرای چنین برنامههایی درخاورمیانه برداشته شده است و درنتیجه آمریکا میتواند فعالیتهای خود را در این ناحیه استراتژیک از جهان گسترش دهد.
در ادامه این مقاله، توصیههایی جامع در زمینه چگونگی گسترش اقدامات آمریکا به منظور همکاری با دولتهای خاورمیانه و سایر متحدان منطقهای در رابطه با افزایش ظرفیتها و مسئولیت پذیری آنها در زمینه منع گسترش تسلیحات کشتارجمعی را مشاهده میکنید.
1. برنامه هسته ای ایران
ایران تاکنون مهمترین چالش در زمینه گسترش تسلیحات هستهای را برای آمریکا و جامعه بین المللی ایجاد کرده است. پیشرفت و ادامه برنامه هستهای ایران به عنوان نقض قطعنامههای شورای امنیت، تهدیدی برای امنیت و صلح بین المللی، تضعیف معاهده منع گسترش تسلیحات هستهای و خطری برای گسترش تسلیحات کشتارجمعی درمنطقه محسوب میشود. ایالات متحده به همراه سایر اعضای دائم شورای امنیت (چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آلمان) تاکنون مذاکراتی را با ایران در زمینه محدود ساختن فعالیتهای هستهای این کشور انجام دادهاند. پس از برگزاری چندین دور از مذاکرات، نتایج مثبتی در این زمینه حاصل نشده است. انتظار میرود که دور بعدی مذاکرات در اوایل سال 2013 صورت پذیرد.
* گامهای بعدی در زمینه تحریمهای اقتصادی
تحریمها تاکنون در زمینه متقاعد ساختن رهبر ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور موافقت با محدود ساختن فعالیتهای هستهای کشور و ایجاد یک ماهیت صلح آمیز برای برنامه هستهای ایران، موفق عمل نکردهاند. سه دوره مذاکرات ناموفق دراستانبول، بغداد و مسکو به همراه جلسات متعدد دیگر بیانگر این است که آمریکا و متحدانش هنوز از توانایی وادار ساختن ایران به منظور پایبندی به تعهدات بین المللی خود برخوردار نیستند.
ما معتقدیم که آمریکا و متحدانش باید پیش از دستیابی ایران به «قابلیت حیاتی»، فشارها و تحریمهای اقتصادی علیه این کشور را به حداکثر برسانند. منظور از «قابلیت حیاتی»، مرحلهای است که ایران پیش از آگاهی آژانس بین المللی انرژی اتمی یا سرویسهای اطلاعاتی غربی، به میزان اورانیوم مورد نیاز برای ساخت بمب هستهای دست یابد.
تحلیلگران ما سرعت دستیابی ایران به اورانیوم مورد نیاز برای ساخت بمب را به دقت مورد بررسی قرار میدهند؛ زیرا به محض رسیدن ایران به چنین مرحلهای، جلوگیری از گسترش برنامههای نظامیِ این کشور به امری بسیار دشوار تبدیل خواهد شد. در واقع روند تولید چاشنیهای سلاحهای هستهای و ساخت بمب، در تأسیساتی کوچک و مخفی نیز قابل اجرا است.
اوباما نیز توجهی ویژه به مرحلهای دارد که طی آن برنامه هستهای ایران آنقدر پیشرفت کرده است که دیگر امکان پیش بینی به موقعِ زمانِ دستیابی ایران به بمب هستهای وجود ندارد. اوباما درمناظره نهایی انتخاباتی خود درسال 2012 اظهارداشت: «زمان به سرعت درحال سپری شدن است. ما به ایران اجازه شرکت در مذاکراتی بیحاصل را نمیدهیم. من تاکنون موضع گیریهای صریحی را در این زمینه اتخاذ نمودهام. همان طور که میدانید، به دلیل فعالیتهای مخفیانه ایران، ما قادر به مداخله به موقع به منظور متوقف ساختن برنامه هستهای این کشور نیستیم و زمان نیز برای ما به سرعت درحال سپری شدن است».
با توجه به روند کنونی برنامه هستهای ایران، تخمین زده میشود که ایران تا اواسط سال 2014 میتواند به قابلیت حیاتی دست یابد. درواقع، زمان دستیابی ایران به این قابلیت حیاتی، به چگونگی گسترش برنامه هستهای این کشور بستگی دارد. عواملی که روند پیشرفت برنامه هستهای ایران را تسریع می بخشند عبارتند از: افزایش درصد اورانیوم غنی شده ایران از بیست درصد به شصت درصد، وجود تأسیسات مخفی غنی سازی اورانیوم در ایران و سایر توسعهها در زمینه افزایش تولید پلوتونیوم.
عواملی که منجر به تأخیر در روند پیشرفت برنامه هستهای ایران می شوند نیز عبارتند از: حمله سایبری دیگری مشابه با استاکس نت به برنامه هستهای ایران و مشکلات غیرمنتظره در روند توسعه سانتریفیوژهای ایران. با توجه به این مسائل، لازم است تا آمریکا برنامههای خود در این زمینه را برمبنای دستیابی ایران به قابلیت حیاتی در اواسط سال 2014 پایه ریزی کند.
با بررسی این ابهامات و با توجه به اظهارات نخست وزیر اسرائیل مبنی برامکان دستیابی ایران به قابلیت حیاتی تا پیش از تابستان 2013، ما معتقدیم که تشدید تحریمها باید هرچه سریعتر عملی شود. به هیچ وجه نمیتوان فهمید که آیا مقامات ایران قصد خاتمه دادن به بلند پروازیهای هستهای خود را دارند یا خیر. به نظر میرسد که ایران به رغم فشارهای اقتصادی ناشی از اعمال تحریمها، همچنان به فعالیتهای غنی سازی خود ادامه خواهد داد. به منظور افزایش شانس موفقیت آمیز بودن تحریمها، باید تشدید فشارهای اقتصادی برای متوقف ساختن برنامه هستهای ایران را با جدیت بیشتری دنبال کنیم.
در واقع، فشارهای اقتصادی در صورتی میتوانند کارساز باشند که حداقل شش ماه پیش از دستیابی ایران به قابلیت حیاتی، به بالاترین حد ممکن خود برسند. تأثیر روانی فشارهای اقتصادی به منظور نفوذ در نظام سیاسی ایران نیاز به زمان دارد، اما حکومتی که تنها چند هفته با دستیابی به اهداف هستهای خود فاصله داشته باشد، قطعاً با این فشارها مقابله خواهد کرد.
شدت این فشارهای اقتصادی تا چه میزان باید باشد؟ درسال 2009، هیلاری کلینتون با تحریمهایی فلج کننده ایران را تهدید کرد. با این حال، این تحریمها تاکنون فلج کننده نبودهاند و همچنین نتوانستهاند ایران را به اجرای قطعنامههای شورای امنیت ملزم کنند. آمریکا باید تشدید تحریمها را تا زمانی ادامه دهد که تأثیرات منفی آن مانند محدود ساختن درآمدهای خارجی ایران و کاهش ارزش پول این کشور، رهبران ایران را وادار سازد تا ماهیت برنامه هستهای خود را تغییر دهند.
آمریکا جهت به حداکثر رساندن فشارهای اقتصادی بر ایران باید تحریمها را در زمینه سرمایه گذاریها، تجارت بین المللی و درآمدهای خارجی افزایش دهد. این تحریمها قطعاً تأثیرات قابل توجهی بر روند سرمایه گذاریها، نرخ تورم، ارز و ثبات اقتصاد کلان خواهند داشت و درنتیجه دولت ایران را وادار به سازش در مذاکرات خواهد کرد.
به حداکثر رساندن فشارهای اقتصادی، تضمین عدم ساخت بمب هستهای و دستیابی به یک تفاهم نامه در زمینه پایان دادن به بحران هستهای ایران، نیازمند اتخاذ گامهای موثری هستند:
الف. تحریمهای کنونی علیه ایران باید با شدت بیشتری دنبال شوند.
ب. درصورت عدم پایبندی ایران به قطعنامههای شورای امنیت، آمریکا باید قصد خود از اعمال تحریمها به منظور ایجاد فشارهای اقتصادی و محدود ساختن سرمایه گذاریها و تجارت بین المللی ِایران را صریحاً اعلام کند. دولت آمریکا میتواند با اعمال تحریمهای ثانویه علیه شرکتهای خارجی، آنها را به منظور متوقف ساختن تجارت خود با ایران و محدود ساختن سرمایه گذاریها دراین کشور تحت فشار قرار دهد.
ج. اگر آمریکا فعلاً تمایلی به تشدید تحریمها و تحت فشار قرار دادن بیشترِ اقتصاد و تجارت ایران ندارد، باید حداقل به مسائل زیر توجه داشته باشد:
• بررسی مکانیزمهایی که منجر به کاهش تجارت با ایران می شوند؛
• گسترش تحریمهای ثانویه آمریکا علیه بخشهایی از اقتصاد ایران؛
• اعمال تحریمهای ثانویه علیه اشخاص و شرکتهای وابسته به ایران که نام آنها در فهرست وزارت خزانهداری آمریکا در رابطه با اتباع تحت تحریم ویژه وجود دارد؛
• گسترش تحریمها علیه بخش انرژی ایران به منظور کاهش صادرات گاز طبیعی این کشور؛
• تقویت بخش 1245 از لایحه اختیارات دفاع ملی آمریکا که برمبنای آن کشورهایی که به طور مداوم به واردات نفت خام از ایران می پردازند، درصورت کاهش واردات خود، دیگر تحت تحریم قرار نخواهند داشت؛
• افزایش تحریمهای بیمهای علیه ایران؛
• تحت تحریم قرار دادن شرکتهایی که با موسسات مالی ایرانی همکاری میکنند و یا از داراییهای دولت و سپاه پاسداران ایران حفاظت میکنند؛
د. اطمینان حاصل کردن از این موضوع که مبادا اعمال تحریمها علیه ایران منجر به جلوگیری از ارائه کالاهای اساسی مانند دارو به این کشور شود.
طبق قانون تقویت صادرات و اصلاح تحریمهای تجاری، تحریمهای آمریکا علیه ایران نباید از صادرات محصولات کشاورزی، دارو و تجهیزات پزشکی به این کشور جلوگیری کند. به رغم تأکید بر افزایش تحریمها علیه تجارت ایران، این مقاله با اعمال تحریمها در زمینه ارائه کالاهای اساسی به ایران مخالف است.
نگرانیهایی در زمینه تأثیرگذاری تحریمهای آمریکا بر روند ارائه کالاهای اساسی به ایران وجود دارد. به رغم تحریمهای آمریکا علیه ایران، صادرات کالاهای اساسی از آمریکا به ایران درسال 2012 افزایش چشمگیری داشت. در واقع آمریکا باید تمام تلاش خود را انجام دهد تا از تأثیرات منفی تحریمها بر روند ارائه کالاهای اساسی به ایران جلوگیری به عمل آورد.
طبق لایحه اختیارات دفاع ملی برای سال مالی 2013، کنگره آمریکا باید رئیس جمهور را وادار سازد تا فهرستی از اشخاص یا شرکتهای ایرانی که در منحرف ساختن روند ارائه کالاهای اساسی از قبیل محصولات کشاورزی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی به ایران مشارکت دارند تهیه نموده و همچنین شرکتهایی که از درآمدهای حاصل از فروش این کالاها به ایران سوء استفاده میکنند را نیز تحت تحریم قرار دهد. طبق گزارشات، دولت ایران تلاش میکند تا دسترسی مردم خود به چنین کالاهای وارداتی را محدود سازد.
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
به گزارش مشرق، آسمان پر رمز و راز شب همواره میزبان رصدگرانی است که دل به تماشای رخدادهای آسمان بسته اند و بسیاری از ما نیز به دلایل گوناگون از این لذت محرومیم و به تماشای تصاویری که توسط علاقمندان به نجوم ثبت شده است کفایت می کنیم.حالا این شما و این هم چند تصویر فوقالعاده از زیباییهای آسمان در شب.
برای دیدن ادامه تصاویر اینجا را کلید کنید
.: Weblog Themes By Pichak :.